Bed & Breakfast Mörkö

Om B&B Mörkö

Välkommen till Bed & Breakfast på Mörkö, vackert beläget mitt på ön i närheten av kyrkan. Bed & Breakfast på Mörkö är omgärdat av skogar, ängar och åkrar och det är nära busshållplats. Till Idala Lanthandel & café med bl a utsökta bakverk samt diverse utställningar är det inte långt och där finns även cyklar att hyra. Sörmlandsleden och cykellederna Sverigeleden och cykelspåret passerar förbi liksom Utflyktsvägen. Läs mer om Utflyktsvägen på Gröna Kustens hemsida. Skanssundet med sjökrog, bistro och kiosk samt färja över till Grödingelandet ligger 6 km bort.

om oss

Vi är tre vänner som bor i var sitt hus här på Mörkö och älskar vår ö. Vi tycker det är både roligt och stimulerande att kunna erbjuda boende och ge möjlighet att upptäcka ön med dess charm, skönhet och unika miljö.

om mörkö

Mörkö är beläget längs farleden mellan Södertälje och Trosa.
Öns längd är 25 km och dess maximala bredd ca 5 km.
Landskapet utgörs av skärgårdsbygd i södra delen och slättbygd i norra och centrala delen av ön. Antal fastboende uppgår till cirka 400 plus lika många sommarboenden. På västra sidan av ön finns broförbindelse till fastlandet och närmaste samhället Hölö. På nordöstra sidan färjeförbindelse vid Skanssundet till sydligaste delen av Grödingelandet, kallad Näslandet, för vidare färd mot Tumba. Åt båda hållen kan man anlita SL buss.